Σχετικά με το περιοδικό

Σκοπός του Επιστημονικού Περιοδικού Αειχώρος είναι η προώθηση του διαλόγου και του προβληματισμού για ζητήματα τα οποία αφορούν την Πολεοδομία, τη Χωροταξία και την Ανάπτυξη και τα οποία σχετίζονται τόσο με την ελληνική όσο και με τη διεθνή εμπειρία.

Ο Αειχώρος δημοσιεύει επιστημονικά κείμενα τα οποία συμβάλλουν πρωτότυπα και κριτικά στην επιστημονική βιβλιογραφία της Πολεοδομίας, της Χωροταξίας και της Ανάπτυξης διαμορφώνοντας την επιστημονική συζήτηση τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και σε επίπεδο εφαρμογής.

Ο Αειχώρος εκδίδεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Έντυπο ISSN 1109-5008, Διαδικτυακό ISSN 2944-9847).

Η πρόσβαση στο περιεχόμενο του περιοδικού είναι ελεύθερη, και δεν υφίστανται τέλη δημοσίευσης.

Τα άρθρα τα οποία δημοσιεύονται στον Αειχώρο αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέων τους οι οποίοι παραχωρούν στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Η πλατφόρμα OJS ενστερνίζεται, με βάση την πολιτική της ανοικτής πρόσβασης, την άδεια Creative Commons 4.0 (Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Παρόμοια διανομή).