Ο ρόλος της UNESCO στην προετοιμασία ενός βιώσιμου μέλλοντος μέσω της Ανωτάτης Εκπαίδευσης

Authors

  • Ευφροσύνη Μπαλάσσα-Φλέγκα

DOI:

https://doi.org/10.26253/heal.uth.ojs.sst.2002.1922

Abstract

ο σκοπός αυτής της μελέτης είναι να επισημάνει το σημαντικότατο ρόλο της Ανωτάτης Εκπαίδευσης στην προετοιμασία των νέων γενιών για ένα «βιώσιμο μέλλον», υπό την καθοδήγηση του Ο.Η.Ε.- UNESCO' στηρίζεται δε στις εκθέσεις, τα επιχειρήματα, τις προτάσεις και στις ανταλλαγές εμπειριών εντός του Πανεπιστημίου ή μεταξύ Πανεπιστημίων κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς και στις Εκθέσεις του Ο. Η. Ε. UNESCO, μετά από τη Διάσκεψη Κορυφής «Πλανήτης Γη» στο Rio de Janeiro το 1992.
Ακόμη, η παρούσα μελέτη θέτει ορισμένα ερωτήματα που αναφέρονται 1) στην κατάλληλη μέθοδο προώθησης της έρευνας και των διεπιστημονικών οικολογικών προγραμμάτων, 2) στο ρόλο των Πανεπιστημίων για την ανάδειξη της «αντίληψης της διαρκούς ανάπτυξης» και 3) στις βασικές διαδικασίες (διοικητικές, θεσμικές) της ένταξης των οικολογικών, δημογραφικών, οικονομικών προβλημάτων στα προγράμματα σπουδών. Τέλος, προτείνει στρατηγικές για το μέλλον υποδει κνύοντας δραστηριότητες κλειδιά, προορισμένες να καλύψουν το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πρακτικής (ιδανικά και πραγματικότητα), με στόχο τη δημιουργία ενός «βιώσιμου μέλλοντος».

Downloads

Download data is not yet available.

Published

2023-07-25

How to Cite

Μπαλάσσα-Φλέγκα Ε. (2023). Ο ρόλος της UNESCO στην προετοιμασία ενός βιώσιμου μέλλοντος μέσω της Ανωτάτης Εκπαίδευσης. Social Science Tribune, 9(32). https://doi.org/10.26253/heal.uth.ojs.sst.2002.1922

Issue

Section

Articles