Σχεδιασμός, Οργάνωση και Υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδος «Αθήνα 2004»

Συγγραφείς

  • Αλέξανδρος Μακρής Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σπάρτη
  • Κωνσταντίνος Γεωργιάδης Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σπάρτη
  • Κωνσταντίνος Μουντάκης Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σπάρτη

DOI:

https://doi.org/10.26253/heal.uth.ojs.ispe.2017.1493

Λέξεις-κλειδιά:

Ολυμπιακή Παιδεία, Εκπαίδευση, Επιχειρησιακό Σχέδιο, Ολυμπιακοί Αγώνες

Περίληψη

Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να μελετηθεί και να τεκμηριωθεί εάν το επιχειρησιακό σχέδιο της Ολυμπιακής Παιδείας απετέλεσε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην εκπαίδευση. Στη χώρα μας, η Ολυμπιακή Παιδεία εντάχθηκε στο εκπαιδευτικό μας σύστημα στο τέλος της δεκαετίας του ΄90, με αφορμή την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μετά την πιλοτική εφαρμογή, του Προγράμματος το σχολικό έτος 2001-2002, αυτό υλοποιείται στο σύνολο των σχολείων της χώρας και χρηματοδοτείται με ειδική δαπάνη για προγράμματα/ υπηρεσίες/ δράσεις. Βάσει της χρηματοδότησης, το Υπουργείο Παιδείας και η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», σχεδίασε το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Ολυμπιακής Παιδείας το οποίο οργανώθηκε σε πέντε άξονες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας διαπιστώθηκε ο άρτιος σχεδιασμός και η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου, μέσω του οποίου συμπεριλήφθηκαν οι αρχές του Ολυμπιακού Χάρτη και οι ιστορικές και παιδαγωγικές βάσεις του Ολυμπισμού, λαμβάνοντας υπόψη το σύγχρονο τρόπο ζωής και τις κοινωνικές εξελίξεις.

Λήψεις

Τα δεδομένα λήψης δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.

Λήψεις

Δημοσιευμένα

2017-04-30

Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές

Μακρής Α., Γεωργιάδης Κ., & Μουντάκης Κ. (2017). Σχεδιασμός, Οργάνωση και Υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδος «Αθήνα 2004». Αναζητήσεις στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, 15(1), 67–86. https://doi.org/10.26253/heal.uth.ojs.ispe.2017.1493

Τεύχος

Ενότητα

Άρθρα