Ανατομία ενός διαρκούς λάθους. Μια σύντομη αποτίμηση των λανθασμένων χειρισμών γύρω από το Κυπριακό με αφορμή το κλασικό βιβλίο του Πανταζή Τερλεξή, Διπλωματία και Πολιτική του Κυπριακού. Ανατομία ενός λάθους - Στεργίου, Ανδρέας (Το Βήμα των Κοινωνικών Επιστημών, 2018)
Το κείμενο επιχειρεί με αφορμή το κλασικό βιβλίο του Πανταζή Τερλεξή, Ανατομία ενός λάθους, μια αποτίμηση των λαθών που διαπράχθηκαν στο Κυπριακό από τη δεκαετία του 1850 μέχρι σήμερα από την ελληνοκυπριακή και ελλαδίτικη ηγεσία και εμποδίζουν την εξεύρεση μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο πρόβλημα. Αποπειράται επίσης μια αξιολόγηση της πολιτικής των ξένων δυνάμεων που ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη Κυπριακή διαμάχη απέναντι στην Κύπρο.