Μαξ Βέμπερ και Εμίλ Ντυρκάιμ: Για τη διασάφηση κάποιων παρεξηγήσεων στην ιστορία της κοινωνιολογίας - Γεωργούλας, Αντώνης (Το Βήμα των Κοινωνικών Επιστημών, 2018)
Η παρείσφρηση της σχολαστικής οπτικής στην κοινωνιολογία επέφερε τον αποπροσανατολισμό της κοινωνικής επιστήμης σε σχέση με τις θεωρητικές προβληματικές που βρίσκονται στη βάση της. Εν είδει ανάμνησης, η παρούσα μελέτη επικεντρώνει στα έργα των δύο πρωτοπόρων, του Εμίλ Ντυρκάιμ και του Μαξ Βέμπερ, στοχεύοντας να δείξει τα κοινά και τα συμπληρωματικά στοιχεία της συμβολής τους στη συγκρότηση της κοινωνικής επιστήμης.