Η μέθοδος των Ομάδων Εοτίαοης (Focus Groups) στην ποιοτική κοινωνική έρευνα - Ιωσηφίδης, Θεόδωρος (Το Βήμα των Κοινωνικών Επιστημών, 2024)
Στόχος του άρθρου είναι η παρουσίαση και ανάλυση της χρήσης της μεθόδου των Ομάδων Εστίασης (Focus Groups) στην κοινωνική έρευνα και ειδικότερα στην ποιοτική κοινωνική έρευνα. Εξετάζονται οι βασικές διαστάσεις των χρήσεων και των εφαρμογών της μεθόδου στη σύγχρονη κοινωνική έρευνα: θεωρητικές και επιστημολογικές προϋποθέσεις, εμπειρικές εφαρμογές και περιπτώσεις, αυτόνομη χρήση της μεθόδου, πολυμεθοδολογικές προσεγγίσεις κ.λπ.