Οι στάσεις τσυ πληθυσμσύ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απέναντι στσυς μετανάστες: Επιπτώσεις για τη μεταναστευτική ένταξη - Ιωσηφίδης Θεόδωρος; Κίζος Θανάσης; Παπαγεωργίου Χαράλαμπος; Παπαγεωργίου Δημήτριος; Μαλλιωτάκη Αικατερίνη; Πετράκου Ηλέκτρα (Το Βήμα των Κοινωνικών Επιστημών, 2024)
Το άρθρο αφορά οτην παρουσίαση των αποτελεσμάτων μιας εμπειρικής έρευνας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Νσμοί Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Αχαΐας). Διερευνώνται οι στάσεις και οι αντιλήψεις του τοπικού πληθυσμού σε σχέση με τσυς με τανάστες, δίνοντας κυρίως έμφαση στην ένταξή τους στην τοπική αγορά εργασίας και στην ανάπτυξη ευρύτερων κοινωνικών σχέσεων. Αναδεικνύονται οι διαφοροποιήσεις στις στάσεις και στις αντιλήψεις του τοπικού πληθυσμού ανάλογα με την πολιτική αυτοτοττοθέτηση, το φύλο, την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, το εισόδημα, την περιοχή κατοικίας και το επίπεδο αστικότητας και τίθενται κρίσιμα ερωτήματα για τις επιπτώσεις των στάσεων του τοπικού πληθυσμού στα χαρακτηριστικά και στους όρους της ένταξης των μεταναστών στην κοινωνία υποδοχής.