Εξουσία και επικοινωνία: Τεχvολογικές και τεχνοκρατικές ρυθμίσεις στο μαγικό κόσμο των ΜΜΕ - Καμαριανός Ιωάννης Χ. (Το Βήμα των Κοινωνικών Επιστημών, 2023)
Η εξουσία και ο κοινωνικός έλεγχος αποτελούν ένα από τα κεντρικά σημεία κοινωνικού προβληματισμού και επιστημονικής μελέτης. Σκοπός του συγγραφέα είναι να καταδείξει πως οι νέες οργανωτικές δομήσεις ενισχύουν τα φαινόμενα αυτά στα πλαίσια της συνεχούμενης κοινωνικής μεταλλαγής. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις και οι νέες τεχνολογίες έχουν μεταμορφώσει ριζικά την μορφή και την ουσία του πολιτισμκού λόγου καθιστώντας την αρχική αισιοδοξία για κοινωνίες ισότητας "εικονική πραγματικότητα ».