Ο νεοαναθεωρητικός σοσιαλισμός και η πνιγμένη φωνή του νέου ΠΑΣΟΚ - Φούσκας Βασίλης (Το Βήμα των Κοινωνικών Επιστημών, 2023)
Το άρθρο αυτό επιχειρεί να ερμηνεύσει το σύγχρονο πολιτικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ μέσα από την τάση του νεοαναθεωρητισμού που χαρακτηρίζει σήμερα τη δυτικοευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Διαφαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε μία δυσκολία να εγκολπώσει τη νεοαναθεωρητική πολιτική, γεγονός που αποδίδεται στο ότι τα κομματικά και λαϊκά συμφέροντα αρθρώνονταν μέσα από τις δο μές του κεϋνσιανού κράτους, του οποίου η κορπαρατιστική εκδοχή διέφερε από αυτή της Β. Ευρώπης. Σήμερα υπάρχει μία ασταθής ισορροπία μεταξύ νεοαναθεωρητικού και παπανδρεϊκού σοσιαλισμού που εκφράζεται και στο πολιτικό πρόγραμμα.