Η Toni Morrison και τα βιβλία της για παιδιά: Μια σύντομη παρουσίαση. - Τσιλιμένη, Τασούλα; Νταβλαμάνου , Έλενα (ΚΕΙΜΕΝΑ για την έρευνα, τη θεωρία, την κριτική και τη διδακτική της Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας, 2009)
Η Toni Morrison είναι παγκόσμια γνωστή συγγραφέας και το ελληνικό κοινό τη γνωρίζει μέσα από τις μεταφράσεις των μυθιστορημάτων της κυρίως για ενήλικες. Όμως η ίδια έχει γράψει βιβλία και για παιδιά. Μια πρώτη σύντομη παρουσίαση του έργου της για παιδιά επιχειρούμε με το παρόν κείμενο.