Κριτική του παιδικού/εφηβικού βιβλίου: η περίπτωση της Μαρίζας Ντεκάστρο - Τσιλιμένη Τασούλα; Τσιβούλη Θεοδώρα (ΚΕΙΜΕΝΑ για την έρευνα, τη θεωρία, την κριτική και τη διδακτική της Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας, 2019)
Σε τι αποσκοπεί η κριτική; Ποια κριτήρια είναι βασικές προϋποθέσεις για την κριτική; Ποια είναι η κριτική του παιδικού βιβλίου; Το παρόν άρθρο επιχειρεί να απαντήσει στα πιο πάνω ερωτήματα. Ασχολείται με την κριτική του παιδικού βιβλίου και εστιάζει στην κριτικογραφία της Μαρίζας Ντεκάστρο, καθώς έχει μια σταθερή πορεία στο χώρο αυτό σε ποικίλα περιοδικά και έντυπα