Τα comics ως εκπαιδευτικό εργαλείο - Τσενέ Λήδα (ΚΕΙΜΕΝΑ για την έρευνα, τη θεωρία, την κριτική και τη διδακτική της Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας, 2018)
H εκπαίδευση είναι μια ανοικτή διαδικασία η οποία συμβαίνει εντός και εκτός των παραδοσιακών εκπαιδευτικών θεσμών. Τι ρόλο μπορούν να παίξουν τα comics στο πλαίσιο της τυπικής και της άτυπης μάθησης; Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του ξεχωριστού αφηγηματικού μέσου; Ποιες είναι οι δεξιότητες που μπορεί να αναπτύξει κανείς διαβάζοντας comics; Τα παραπάνω ερωτήματα θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε και παράλληλα να μυήσουμε τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες στα βασικά συστατικά των comics και να τους καθοδηγήσουμε στο πώς μπορούν αυτά να αξιοποιηθούν ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάθησης εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας.