Μάνος Κοντολέων: «Κασσάνδρα», «Κλυταιμνήστρα», «Μήδεια» (Πατάκης, 2018, 2021, 2023) - Σολωμού Αιμίλιος (ΚΕΙΜΕΝΑ για την έρευνα, τη θεωρία, την κριτική και τη διδακτική της Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας, 2024)
Ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Αιμίλιος Σολωμού καταθέτει μια εκτενή κριτική στην τριλογία του Μάνου Κοντολέων και συγκεκριμένα σε τρία έργα: «Κασσάνδρα», «Κλυταιμνήστρα», «Μήδεια», όπου εξιστορούνται οι ζωές τριών εμβληματικών γυναικών του μύθου με μια νέα, σύγχρονη οπτική.